Mainos
Mainos

Lähes kaikilla kouluilla verkkoyhteydet

Internet-yhteys uupuu enää paristasadasta suomalaiskoulusta. Opetushallituksen mukaan verkkoon on tähän mennessä ehtinyt 4900 maan 5100 koulusta ja oppilaitoksesta. Tietoyhteiskuntahankkeen tavoitteena on, että kaikki koulut saataisiin verkkoon ensi vuoteen mennessä.

Tavoite asetettiin 1996, jolloin Internetiin pääsi vasta 1250 koulua. Nyt verkossa ovat kaikki ammattikorkeakoulut ja ammattioppilaitokset. Lukioista joka kahdeskymmenes ja peruskouluista joka kymmenes odottaa vielä yhteyttä.

Opetushallitus myönsi viime kuun lopussa 280 koululle ja oppilaitokselle yhteensä 18,5 miljoonaa markkaa verkkoyhteyksien sekä tietokoneiden hankintaa varten. Avustuksen hakijoita oli 368. Suomi tietoyhteiskunnaksi -ohjelman tavoite vuodelle 2000 on, että ala-asteilla olisi tietokone kymmentä, yläasteilla kahdeksaa oppilasta kohden, lukioissa kuutta ja ammatillisissa oppilaitoksissa 3-5 opiskelijaa kohden.

Tällä hetkellä yhtä tietokonetta kohden on ala-asteilla 12-13 oppilasta, yläasteilla 11-12 oppilasta, lukioissa 9-10 ja ammatillisessa koulutuksessa 5-6 opiskelijaa.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme