Mainos
Mainos

Lähes kaikki kansanedustajat ovat Facebookissa

Lähes kaikki kansanedustajat ovat Facebookissa. Vain noin joka kymmenes parlamentaarikko ei ole läsnä Facebookissa, käy ilmi STT:n kartoituksesta.

Kansanedustajien aktiivisuus vaihtelee rajusti; jotkut päivittävät profiiliaan useita kertoja päivässä, kun taas osalla on vain muutama Facebook-kaveri tai sivuja on laitettu ajan tasalle viimeksi vaalikampanjan aikaan.

Joillakin kansanedustajilla on tuhansia kavereita. Esimerkiksi perussuomalaisten Kike Elomaalla ja Jussi Halla-aholla 5 000 kaverin raja on ylittynyt, eivätkä he voi hyväksyä enää uusia Facebook-ystäviä. Myös Mikael Jungnerilla (sd.) on liki 5 000 kaveria samoin kuin keskustan Mari Kiviniemellä.

Mikroblogipalvelu Twitterin suosio kansanedustajien joukossa on selvästi vähäisempi kuin Facebookin. Aktiivisia viestien lähettäjiä on vain kourallinen.

Ahkeria Twitterin käyttäjiä ovat Alexander Stubb (kok.), Oras Tynkkynen ja Anni Sinnemäki (vihr.) sekä Heli Paasio (sd.) ja Pauliina Viitamies (sd.).

Pudonneista kansanedustajista Jyrki Kasvi (vihr.) on erittäin aktiivinen Twitterissä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme