Mainos
Mainos

Lähes kymmenen vuoden taival päätökseen: Google sulkee tämän suositun palvelunsa ensi viikolla

Google on ilmoittanut sulkevansa oman nettiosoitteiden lyhentämiseen tarkoitetun goo.gl-palvelunsa. Goo.gl:n lopettamisesta uutisoivat muun muassa The Verge ja Engadget.

Katso ylläolevalta videolta, mitkä olivat hakukone Googlen viime vuoden suosituimmat haut!

Nettiosoitteiden lyhentämispalvelu goo.gl esiteltiin jo vuonna 2009 helpottamaan ihmisiä jakamaan linkkejä ja mittaamaan nettiliikennettä. Ilmaisella palvelulla on voinut lyhentää URL-osoitteita ja luoda QR-koodeja.

Nyt palvelu kuitenkin lopetetaan.

Goo.gl:n kautta ei voi tehdä enää uusia lyhyitä linkkejä huhtikuun 13. päivän jälkeen. Vanhat käyttäjät voivat kuitenkin edelleen käyttää palvelua vuoden ajan hallintakonsolin kautta.

Vanhat linkit jatkavat toimintaansa, mutta 30. maaliskuuta vuonna 2019 on viimeinen päivä kun goo.gl:n hallintakonsoliin vielä pääsee. Google suosittelee käyttämään jatkossa sen omaa Firebase Dynamic Link -palvelua tai muita nettiosoitteiden lyhentämispalveluita.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme