Mainos
Mainos

Lähitulevaisuutta: Sähköpostia sukellusveneestä

Pinnan alla liikkuvista sukellusveneistä pystytään piakkoin lähettämään sähköpostia pitkienkin matkojen takaa. Amerikkalaisyhtiö on kehittänyt uutta tekniikkaa, jonka avulla tietokoneen modeemi lähettää viestejä käyttämällä ääniaaltoja.

Menetelmä on varsin hidas varsinaiseen tietoverkkoviestintään verrattuna, mutta nyt pystytään kommunikoimaan pinnan alla olevasta sukellusveneestä ilman että alus nousee pintaan ja nostaa antenninsa. Testeissä viestit kulkivat 120 metrin syvyydestä noin viiden kilometrin päässä pinnalla olevaan lähetinpoijuun ja siitä eteenpäin.

Sähköpostia on pystynyt lähettämään rajoitetusti ennenkin, mutta nyt viestit kulkevat matkojenkin takaa entistä luotettavammin ja nopeammin. Uusi, kehitteillä oleva tekniikka saattaa olla hyödyksi myös merenalaisessa tutkimustoiminnassa tai vaikkapa öljynporauksessa.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme