Mainos
Mainos

Langattomat liittymät lisäsivät laajakaistan saatavuutta

Vain prosentti suomalaiskotitalouksista on enää laajakaistan saatavuusalueen ulkopuolella, kertoo liikenne- ja viestintäministeriön tekemä tutkimus.

Saatavuutta on ministeriön mukaan parantanut langattomien laajakaistaliittymien yleistyminen. Langattomien liittymien määrä on kahdessa vuodessa nelinkertaistunut. Myös 3G-palveluiden määrä on kasvanut. Langattomat laajakaistapalvelut puuttuvat enää vajaasta 70 kunnasta.

Vuoden vaihteessa Suomessa oli käytössä yhteensä 1,8 miljoonaa laajakaistaliittymää. Parhaat mahdollisuudet saada laajakaista on Itä-Uudellamaalla, Uudellamaalla ja Päijät-Hämeessä. Vaikeinta se on pienillä haja-asutusalueilla ja saaristokunnissa.

Liikenne- ja viestintäministeriön teettämän tutkimuksen aineisto koostuu yli 70 teleyrityksen tarjoamien palveluiden saatavuustiedoista. Tutkimus tehtiin huhti-toukokuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme