Mainos
Mainos

Lapin toimittajilta moitteet poliisille

Lappilainen toimittajayhdistys Polar Press Club arvostelee poliisin keinoja, joilla taltutettiin polttoitsemurhalla uhannut ulkomaalainen mies eilen. Yhdistys korostaa antamassaan kannanotossa, että poliisin esiintyminen toimittajana on vaarallista ja paheksuttavaa.

-Valeroolin käyttö poliisitoiminnassa vaarantaa myös journalistien turvallisuutta ja voi saattaa heidät jopa hengenvaaraan. Näin voi käydä, jos esimerkiksi tietolähteenä oleva rikollinen alkaa epäillä toimittajaa poliisiksi, yhdistys sanoo.

Yhdistys vaatii, että poliisin ylin johto irtisanoutuu tällaisten menetelmien käytöstä ja kieltää selkeästi poliiseja esiintymästä toimittajina.

Toimittajaksi tekeytynyt siviiliasuinen poliisi pääsi valeroolin turvin itsemurhalla uhanneen miehen lähelle ja taltuttamaan hänet. Välikohtaus tapahtui Rovaniemen oikeustalon edessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme