Mainos
Mainos

Lasten kännykkälaskut kuriin uudella oppaalla

Tulevaisuudessa kännyköihin voi tulla käyttöön myös SIM-kortteihin upotettava sähköinen asiointitunnus, josta käyvät ilmi palvelun tilaajan tunnistetiedot.

Lasten suurten matkapuhelinlaskujen ehkäisemiseksi on julkaistu opas vanhemmille.

Matkapuhelimesta on muodostunut luottokortin veroinen maksuväline, joka sallii myös lapsille ja nuorille pääsyn maksullisten palveluiden maailmaan. Kännykän uudet ulottuvuudet näkyvät Kuluttajavirastossa, jonne tulee lasten puhelinliittymien yllättävistä jättilaskuista toistasataa ilmoitusta vuodessa.

Lasten ja nuorten kännykän käyttöä koskevien ongelmien yleistyminen on saanut teleoperaattorit, televisiopelien tarjoajat, tv-kanavat ja alan järjestöt yhteistyössä kuluttaja- ja viestintäviranomaisten kanssa laatimaan vanhemmille oppaan, jolla pyritään ehkäisemään yllätyslaskut. Oppaalla valistetaan vanhempia maksullisista kännykkäpalveluista ja yllätyksenä tulevien jättilaskujen välttämisestä.

Lapset ja matkapuhelimella maksaminen -opas löytyy internetistä osoitteesta Kuluttajaviraston kotisivulta.

Tulevaisuudessa käyttöön voi tulla myös puhelimen SIM-korttiin upotettu sähköinen asiointitunnus, jolloin tunnistetieto palvelun tilaajasta on sidottu puhelinliittymän käyttäjään eikä omistajaan.

Lasten ja nuorten keskuudessa erityisen suosittuja kännykkäpalveluja ovat tekstiviestillä tilattavat logot ja soittoäänet.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme