Mainos
Mainos

Lehdistöinstituutti korostaa median riippumattomuutta

Kansainvälistä lehdistöinstituuttia huolettavat vaatimukset viestinnänvapauden rajoittamisesta.

Lehdistönvapauden ydinkysymys se, että toimittajien on saatava itse päättää viestinnän sisällöstä, painotti Kansainvälisen lehdistöinstituutin IPI:n johtaja Johann P. Fritz ottaessaan kantaa profeetta Muhammedin pilakuvista sukeutuneeseen selkkaukseen .

IPI:ä huolettavat vaatimukset viestinnänvapauden rajoittamisesta, vaikka Fritz sanoi ymmärtävänsä pilakuvista aiheutunutta mielipahaa.

- Kansainvälisellä tasolla lehdistönvapaus ja uskonto on jo suojattu lainsäädännöllisesti soveliaalla tavalla.

Fritz korosti sitä, ettei lehdistövapaus merkitse piittaamattomuutta uskonnollisesti arkaluontoisista kysymyksistä eikä toimituksellisten päätösten mahdollisista seurauksista.

Pilakuvakiista on johtanut väkivaltaisiin mielenosoituksiin, joissa on kuollut kymmenen ihmistä, IPI huomautti. Lisäksi pilakuvia länsimaissa julkaisseita viestimiä on uhkailtu. Muslimimaissa pilakuvia julkaisseista viestimistä toimittajia on erotettu ja pidätetty. Viestimiä on myös suljettu.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme