Mainos
Mainos

Lehdistökomissio: Lehdistönvapaus retuperällä Venäjällä

Kansainvälinen lehdistökomissio on kiinnittänyt huomiota puutteelliseen lehdistönvapauteen Venäjällä. Erityisesti komissio oli huolissaan presidentti Vladimir Putinin linjasta tiedotusvälineiden vapauden suhteen.

-Putinin ääneenlausutut tavoitteet ovat kaukana nykyisestä venäläisestä todellisuudesta. Venäjällä ei ole todella vapaita tai itsenäisiä tiedotusvälineitä, Venäjän lehdistönvapauden tuki -ryhmä kertoi tiedotteessaan tänään. Ryhmä koostuu kuuden kansainvälisen lehdistönvapausryhmän jäsenestä. Ryhmän mukaan presidentti Putin ei ole tehnyt juuri mitään tilanteen korjaamiseksi huolimatta siitä, että hän on sanonut vapaan lehdistön olevan olennainen osa tervettä demokraattista järjestelmää.

Äskettäin Venäjän tilannetta käsittelevässä puheessaan Putin painotti olevansa sitoutunut suojelemaan lehdistönvapautta. Monet venäläiset tiedotusvälineet ovat sitoutuneet omistajiensa poliittisiin kantoihin. Alueellisia tiedotusvälineitä taas usein tukee rahallisesti tai valvoo paikallinen hallinto. Useita toimittajia on viime vuosina tapettu tai pahoinpidelty.

Erityisen huolestunut ryhmä oli äskettäisestä Venäjän mediapoliittisesta linjauksesta, jossa haluttiin "estää sellaisen tiedon käyttö, jonka tarkoituksena on vahingoittaa valtion poliittista, taloudellista ja sosiaalista järjestelmää."

-Tällaista kieltä emme ole kylmän sodan jälkeen kuulleet Venäjällä tai muuallakaan. Siksi se on mielestämme erityisen hermostuttavaa, totesi ryhmän jäsen Ronald Koven.

(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme