Mainos
Mainos

Lehti: IBM myymässä tietokonevalmistustaan

New York Timesin arvion mukaan kaupan arvo saattaa nousta kahteen miljardiin dollariin.

International Business Machines eli IBM on myymässä tietokonevalmistustaan, kertoo tänään New York Times. Lehden mukaan kaupan arvo saattaa nousta jopa kahteen miljardiin dollariin eli noin 1,5 miljardiin euroon. IBM on tällä hetkellä maailman tietokonemarkkinoiden kolmanneksi suurin yhtiö Dellin ja Hewlett-Packardin jälkeen.

New York Timesin mukaan ainakin Kiinan johtava tietokonevalmistaja Lenovo Group on ollut mukana neuvotteluissa IBM:n tietokonevalmistuksen myynnistä. Lenovo Group hallitsee yli neljännestä Kiinan tietokonemarkkinoista. Aiemmin on arvioitu, että Lenovo ja IBM olisivat perustamassa yhteisyritystä.

Tutkimusyhtiö Gartner arvioi aiemmin tällä viikolla, että kymmenestä johtavasta tietokonevalmistajista kolme poistuu markkinoilta vuoteen 2007 mennessä. Syynä on tietokonemarkkinoiden kasvun hidastuminen ja voittomarginaalien kaventuminen. Gartnerin mukaan erityisesti IBM ja Hewlett-Packard saattavat olla poistumassa tietokonemarkkinoilta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme