Mainos
Mainos

Lehtien irtonumeromyynti laski viime vuonna

Lehtien irtonumeroiden myynti laski viime vuonna kappalemääräisesti 7,8 prosenttia. Kokonaismyyntiä pienensi erityisesti iltapäivälehtien huono menekki. Iltapäivälehtiä myytiin 7,5 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Viimeksi iltapäivälehtitelineet tyhjenivät yhtä laiskasti vuonna 1996. Viime vuonna menekkiään paransivat erityisesti ulkomaiset aikakauslehdet ja yleisaikakauslehdet. Yleisaikakauslehtien kappalemääräinen myynnin kasvu oli 10,5 prosenttia. Kasvun selittävät uudet tulokkaat Julkkis ja OHO. Myös urheilulehtiä myytiin selvästi edellisvuotta enemmän.

Lehtien suosiossa näkyvät vanhat tutut piirteet: taloudellisesti epävarmempina aikoina sosiaalista turvaa haetaan perheestä ja yhteisöstä. Niinpä sekä perhelehtien että koti- ja sisustuslehtien myynti kasvoi, mutta esimerkiksi trendi- ja venelehtien suosio laski.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme