Mainos
Mainos

Lemmikitkin puetaan nyt älyvaatteisiin – kummallinen trendi valloittaa Japanissa

Japanista lähtenyt trendi saa ihmiset pukemaan älyvaatteita myös lemmikeilleen.

Lemmikkien älyvaatteet ovat yleistyneet Japanissa, jossa älyteknologialle on löytynyt oma markkinarakonsa myös perheiden karvaisten jäsenten kohdalla.

Lemikkien älyvaatteissa ideana on helpottaa lemmikin ja omistajan välistä kommunikaatiota.

Vielä tänä vuonna markkinoille tuleva uutuus on erityisesti koirille puettavat valjaat, joiden avulla omistajat voivat kerätä tarkkaa tietoa lemmikkinsä mielen vaihteluista.

Älyvaljaat nimittäin välittävät tietoa koiran sydämensykkeestä tilanteissa, joissa koira leikkii eri leluillaan, syö, leikkii ja tapaa uusia ihmisiä. Näin omistajan kerrotaan voivan paremmin tulkita lemmikkinsä mieltymyksiä sekä reaktioita eri tilanteissa.

Valjaat antavat omistajalle myös valomerkkejä valjaisiin kiinnitetyin led-valoin: sininen valo kertoo koiran rauhallisuudesta, punainen innostuksesta ja kaikkien sateenkaaren värien välkkyminen onnellisuudesta.

Valjaiden keksijä ja Inupathyn toimitusjohtaja on biologi Joji Yamaguchi, joka sai innoituksen älyvaljaisiin corgi-rotuiselta Akane-koiraltaan. Akane oli jo pentuna kovin hermostunut, mikä innoitti Yamaguchia kehittämään valjaat, jotka kertoisivat omistajalle enemmän lemmikkinsä mielialoista.

Yamaguchi ennustaa keksintönsä leviävän myös ihmisiin.

– Jos ihminen esimerkiksi aina käyttäytyy samalla tavalla ennen kuin alkaa tuntea olonsa masentuneeksi, voi masennusjakson ennakointi olla hänelle hyvin tärkeää.


Lähde: CNN

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme