Mainos
Mainos

Lentämistä voi harrastaa myös internetissä

Helsinkiläisen omakotitalon yläkerrassa lentokapteeni Ville Mattila ja perämies Jake Vikman ovat valmiina lennolle Tukholmasta Helsinkiin. Toisessa huoneessa on tositoimiin valmiina tutkalennonjohtaja Miikka Hult.

- Finnair... Vihti one hundred, sanoo nettilentokapteeni Mattila head-settinsä mikrofoniin.

Nettilentäjiä on maailmassa parikymmentätuhatta - ja moottorit käyvät joka viikko. Suomessa nettilentäjiä on satakunta, joista yksi on nainen. Torstai- ja sunnuntai-iltaisin harjoitellaan tosissaan. Lento Itämeren yli kestää netissä yhtä kauan kuin luonnossa.

- Mä tykkään semmosista pienemmistä kentistä, että ei mitään Lontoon Heathrowta tai vastaavaa. Kyllä sielläkin aina täytyy käydä se ruuhka kokemassa, mutta sellaset pikku korpikentät voi olla kanssa ihan mielenkiintoisia, Mattila kertoo.

- Täällä on odotuskuviossa Finnairin kone Turusta ja täällä on toinen SAS:n kone Tukholmasta tulossa, näyttää Miikka Hult. Hän opiskelee liikennelentäjäksi, ja vapaa-iltanaan hän on lennonjohtaja netissä.

- Saa kokemusta radiofraseologiasta ja menetelmistä, ja sillä lailla mielenkiinto pysyy yllä.

Mutta miksi istua ruudun äärellä tunti tunnin jälkeen? Väkivallaton ja hyvä tietokoneharrastus, sanovat nettilentäjät.

- One, two miles to go, kuuluu lennonjohtajan ääni.

Airbus laskeutuu turvallisesti Helsinki-Vantaan kotikentälle.

(MTV3)

Kymmenen uutisissa (17.11.2001)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme