Mainos
Mainos

Liikkeellä uusi Homepage-sähköpostimato

Tietoverkoissa liikkuu uusi, nopeasti leviävä sähköpostimato VBSWG.X. Mato, joka tunnetaan myös nimellä Homepage, alkoi levitä maailmanlaajuisesti aikaisin tänä aamuna.

Mato on luotu VBSWG-virustyökalulla. Se on helmikuussa 2001 levinneen Anna Kournikova-madon kaltainen. Homepage-mato leviää Microsoft Outlook -sovelluksen avulla. Mato saapuu liitetiedostona sähköpostiviestissä, jonka aihe on 'Homepage'. Sanoman sisältö on seuraavanlainen:

You've got to see this page! It's really cool ;O) .

Kun sähköpostin saaja avaa liitteen, virus lähettää itsensä kaikkiin vastaanottajan Microsoft Outlookin osoitekirjan osoitteisiin. Virus käyttää tiedonsalaustekniikkaa piilottaakseen itsensä. Viruksen lähettämät sähköpostit voivat ylikuormittaa ja tukkia sähköpostiserverit. Virus avaa käyttäjän selaimeen satunnaisia porno-websivustoja, mutta ei tee muita suoria tuhoja.

-Nyt saadut näytteet osoittavat, että tämä virus leviää nopeammin kuin melkein kaikki viime vuonna havaitut virukset, sanoo F-Securen tutkimuspäällikkö Mikko Hyppönen. -Se näyttää leviävän nopeammoin kuin Anna Kournikova.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme