Mainos
Mainos

Linus Torvaldsia kehuttiin Kaliforniassa

Suomalaista tietokoneneroa Linus Torvaldsia kohdeltiin tiistaina Kaliforniassa kuin rock-tähteä. Torvaldsin kehittämää Linux-käyttöjärjestelmää esitteleville messuille oli kokoontunut 6000-8000 Torvaldsin ihailijaa.
-Linux ei ole enää pieni Unix-järjestelmä, vaan se kilpailee isojen poikien sarjassa. Ja isot pojat ovat hermostuneita, 29-vuotias Torvalds sanoi puheessaan. Torvalds totesi, ettei Linux ole mikään hetken ilmiö, vaan kahdeksan vuoden kovan työn tulos.

Muun muassa maailman suurin teknologiayritys IBM ryhtyy käyttämään Linux-käyttöjärjestelmää tietokoneissaan. IBM:n päätöstä ja sen vaikutuksia seurataan tarkoin Microsoft-yhtiössä, jonka valmistamalla Windows-käyttöjärjestelmällä on nykyisin hallitseva asema tietokonemarkkinoilla. Aiemmin tänä vuonna ovat useat muutkin merkittävät tietokoneiden valmistajat, mm. Hewlett-Packard ja Dell, päättäneet tarjota Linuxia käyttöjärjestelmäksi tietokoneissaan.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme