Mainos
Mainos

Lordi-nettiadressissa jo yli 130 000 nimeä

7 Päivää -lehden boikottia vaativa nettisivu avattiin eilen, kun lehti oli julkaissut kuvan maskittomasta Lordi-yhtyeen nokkamiehestä. Yhtye on pyytänyt mediaa olemaan käyttämättä kuvia. Lordi vetoaa kuitenkin faneihinsa nettisivuillaan, jottei tapaus johtaisi väkivaltaisiin mielenilmauksiin.

Maskittoman Lordin nokkamiehen kuvan julkaiseminen 7 Päivää -lehdessä on saanut suuren osan suomalaisista netin käyttäjistä takajaloilleen. Nettiadressikampanjalla vaaditaan kuvan julkaisseen lehden boikotoimista.

7 Päivää -lehden eilen julkaistun numeron kannessa on kuva Lordin keulahahmosta Tomi Putaansuusta, vaikka yhtye on lauantain euroviisuvoiton jälkeen pyytänyt, ettei sen jäsenistä julkaistaisi kuvia ilman hirviömaskia.

Kampanjasivun oman ilmoituksen mukaan adressiin on jo kertynyt yli 133 000 nimeä. Sadantuhannen raja rikkoutui tänään iltapäivällä. Nimet on kerätty ennätystahdilla, sillä nettisivu avattiin eilen.

Adressin on käynnistänyt "Iksu69"-nimimerkillä esiintyvä nainen, joka lupaa sivulla lähettää adressin omalla nimellään 7 päivää -lehdelle.

Lordin kuvien julkaiseminen on poikinut myös muita protestisivuja ja kiivaan keskustelun muun muassa Seiskan nettisivuilla.

Vastaavan päätoimittajan mukaan 7 Päivää -lehti ei halua kommentoida asiaa.

"Yhden naisen sodalle" ennätykselliset mittasuhteet

MTV3:lle antamassaan haastattelussa hankkeen aloittaja kertoo, että adressisivun perustamisen syynä oli ennen kaikkea kyllästyminen median osoittamaan kunnioituksen puutteeseen.

- Tällainen imago on luotu, ja pyydetään, että se saataisiin säilyttää. Sitä kun ei sitten kunnioiteta millään tavalla, niin se sai minussa asioita loksahtamaan sillä tavalla, että aloin ajatella, olisiko olemassa myös toisia ihmisiä, jotka ajattelevat samalla tavalla, nimimerkki kertoo.

Sivujen nimivyöry tuli silti niiden perustajalle täytenä yllätyksenä.

- Odotin maksimissaan ehkä kahtasataa kirjoitusta. Tämä on yllättänyt minut ihan totaalisesti. Tämän piti olla yhden naisen pieni taistelu, mutta tämä saikin vähän suuremmat mittasuhteet, nimimerkki kertoo.

Nimivyöryn syyksi "Iksu69" arvelee laajemmankin kyllästymisen juorulehtien toimintatapohin.

- Ehkä tämä on nyt ollut sellainen kynnys, mikä on ylittänyt hyväksyttävän kurkkimisen rajan.

Sivuja on ollut alunperin tarkoitus pitää auki viikonlopun yli. Valtavan suosion vuoksi on kuitenkin mahdollista, että sivut joudutaan sulkemaan jo aiemmin. "Iksu69" kertoo neuvottelevansa adressit.com -sivujen ylläpitäjien kanssa siitä, kuinka paljon nimiä sivuille on mahdollista ottaa vastaan.

Lordi-ruuhka sulki Hämeen Sanomien verkkokeskustelun

Hämeenlinnassa ilmestyvä Hämeen Sanomat julkaisi puolestaan eilen kuvia kansainvälisistä verkkosivuista, joilla Lordi esiintyy ilman naamiota.

Verkkolehden keskustelufoorumille tuli runsaasti vihaisia viestejä ja uhkauksia lehden tilauksen perumisesta. Lehti on sulkenut nettikeskustelupalstansa, koska keskustelu Lordi-yhtyeen jäsenten henkilökuvien julkaisemisesta kiihtyi liian vilkkaaksi. Eilisiltana suljettu palsta on tarkoitus avata uudelleen huomenna.

Lordi-yhtyeen voitettua lauantaina Eurovision laulukilpailut ulkomaiset tiedotusvälineet ja kuvatoimistot julkaisivat yhtyeen jäsenistä myös tavanomaisia henkilökuvia. Niitä on runsaasti esillä internetissä. Kuvia on esimerkiksi ruotsalaisen Aftonbladet-lehden verkkosivuilla.

Lordi vetoaa väkivallattomuuden puolesta

Lordi-yhtye on esittänyt nettisivuillaan vetoomuksen, jotta yhtyeen kuvista noussut kohu ei johtaisi väkivaltaan.

- Yhtye toivoo, että kaikki agressiiviset ja negatiiviset mielenilmaukset mediaa tai yhtyettä loukanneita tahoja tai henkilöitä kohtaan unohdettaisiin, Lordin nettisivuilla kirjoitetaan.

Samalla yhtye vetoaa faneihinsa ja koko Suomen kansaan, jotta huominen, Euroviisuvoiton kunniaksi järjestettävä juhla Helsingin Kauppatorilla olisi väkivallaton ja positiivinen juhla.

- Tehkäämme yhdessä perjantaista kaikkien aikojen kansanjuhla, nettisivuilla vedotaan.

(MTV3-STT)

Katso myös:

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme