Mainos
Mainos

Lucentilta tulosvaroitus

Maailman suurimman puhelinteknologian valmistajan, Lucent Technologies -yhtiön tammi-maaliskuun tulos jää odotuksia heikommaksi. Yhtiön mukaan sen liikevaihto ei kasva, koska yhtiön asiakkailla on ollut ongelmia. Eräät pienet puhelinyhtiöt eivät ole saaneet rahoitusta ostaakseen uusia laitteita, ja vuosituhannen vaihde hidasti kaupankäyntiä, koska teknisten laitteiden pelättiin menevän epäkuntoon.

Lucent arvioi, että sen tammi-maaliskuun liikevaihto on 9,8-9,9 miljardia dollaria eli saman verran kuin vuotta aiemmin, mikä on noin miljardi dollaria vähemmän kuin analyytikot ovat odottaneet. Lucent kuitenkin ennakoi, että vuoden edetessä sen liikevaihto pääsee taas nousu-uralle.

Lucent on yksi monista huipputeknologian yhtiöistä, jotka ovat viime aikoina varoittaneet tuloksensa jäävän odotuksia heikommaksi. Varoituksen ovat antaneet pc-yhtiö Gateway ja ohjelmistovalmistaja BMC Software. Sitä vastoin Lucentin pahimmat kilpailijat Cisco Systems ja kanadalainen Nortel Networks ovat vakuuttaneet sijoittajille, että niiden liiketoimet sujuvat hyvin.

(STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme