Mainos
Mainos

Maanjäristys hautasi digikameran - hääkuvat pelastuivat yllättäen kuukausien jälkeen

Usein puhutaan nykyteknologian heikosta laadusta, mutta silloin tällöin tekniikka saattaa kestää tuhoisien luonnonvoimien keskellä yllättävän hyvin.

Uudessa-Seelannissa Christchurchissa asuva pariskunta kadotti digikameransa tuhoisan maanjäristyksen yhteydessä helmikuussa vuonna 2011.

Pariskunta oli juuri palannut kuherruskuukaudeltaan takaisin Christchurchiin, kun maanjäristys tapahtui. Kamera hautautui lietemassojen alle, ja pariskunta menetti samalla kuuden kuukauden ajalta otetut valokuvansa, mukaan lukien heidän hääkuvansa.

Uusiseelantilainen Stuff-sivusto kertoo, että kamera on nyt kuitenkin löytynyt kuin ihmeen kaupalla. Se pilkisti yllättäen tällä viikolla esiin pariskunnan pihatieltä.

Viimepäivien sateiset kelit olivat ilmeisesti myllänneet maaperää sillä tavoin, että kamera oli noussut näkyville soratielle.

Kamera oli murskaantunut maanjäristyksen kourissa, mutta muistikortti toimi edelleen ja pariskunta sai 2,5 gigatavun verran tärkeitä kuviaan pelastettua.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme