Mainos
Mainos

Massiivisen tietomurron selvittely jatkuu - Mitä tiedetään nyt?

Viestintävirasto ja poliisi jatkavat kiivaasti lauantaina paljastuneen tietomurron tutkintaa. Verkkoon vuoti 16 000 suomalaisen nimet, henkilötunnukset ja puhelinnumerot.

Epäilyjen mukaan osa hakkeroiduista henkilötiedoista on peräisin Työtehoseuran sekä opiskelija-allianssi Oskun tietokannoista.

CERT-FI -tietoturvaviranomaisen sivuilla todetaan, että lopullista varmuutta vuodon lähteestä ei ole saatu. Sivuilla todetaan, että listan henkilöitä yhdistävänä tekijänä vaikuttaisi olevan osallistuminen erilaisiin koulutuspalveluihin.

Yhdenkään asiaa selvittäneen yrityksen rekisteristä ei ole löytynyt kaikkia listalla olleita tietoja. Tämä puolestaan viittaisi siihen, että kyseessä todellakin on useamman eri palveluntarjoajan tiedoista muodostettu lista.

Viestintävirasto pelkää, että nettiin levinneitä henkilötietoja voidaan käyttää väärin, vaikka itse hakkeri jäisikin aikanaan kiinni tietomurrosta.

Suomessa tietomurron kohteeksi joutunut organisaatio ei kuitenkaan ole velvollinen ilmoittamaan uhreille heidän tietojensa päätymisestään nettiin.

On epätodennäköistä, että tietomurrolla olisi tavoiteltu suoranaista taloudellista rikoshyötyä - motiivi lienee haitanteko ja tekijän hakkerointitaitojen näyttäminen.

KRP tutkii tapausta törkeänä tietomurtona.

Katso Nina Rahkolan juttu (Kymmenen uutiset 7.11.2011)

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme