Mainos
Mainos

Matkapuhelinala sopi nettisäännöistä

Tällä hetkellä vain harva käyttää matkapuhelimessa olevaa internetselainta. Syynä ovat puhelinten pienet näytöt ja niihin soveltumattomat verkkosivut.

Johtavat matkapuhelin- ja internetyhtiöt sekä operaattorit ovat sopineet yhteisistä säännöistä, joiden avulla internetin käyttö kännyköissä tulisi helpommaksi. Ryhmään kuuluvat muiden muassa Nokia, Vodafone ja Google.

Matkapuhelimien ongelmana on pieni näyttö. Sen vuoksi verkkosivujen kehittäjien tulisi uusien ohjeiden mukaan välttää esimerkiksi liian suurta grafiikkaa tai ponnahdusikkunoita.

Valtaosassa nykyisistä matkapuhelimista on olemassa internetselain, mutta vain harvat käyttävät selaimia. Osasyynä ovat verkkosivut, jotka eivät sovellu kännyköiden pienille näytöille.

Matkapuhelinvalmistajilla, operaattoreilla ja internetyhtiöillä on yhteinen tavoite saada paljon mainostettu mobiili-internet toimimaan, sillä muuten kännykkäyhtiöiden kehitystyö menee hukkaan ja operaattoreilta jää saamatta internetpalveluista saatavat tulot.

Uudet säännöt on laatinut 30 yhtiön järjestö Worldwide Web Consortium. Ohjeet on tarkoitettu internetohjelmistojen kehittäjille.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme