Mainos
Mainos

Matkapuhelinoperaattorin vaihto helpottuu uuden lain myötä

Ensi viikon perjantaina voimaan tuleva uusi viestintämarkkinalaki helpottaa matkapuhelinoperaattorin vaihtamista. Uuden lain myötä matkapuhelinoperaattoria voi vaihtaa ilman, että matkapuhelimen numero vaihtuu.

Tutkimusten mukaan suomalaisista noin joka seitsemäs suunnittelee operaattorin vaihtamista, kun oman tutun numeron saa pitää. Liittymän vaihtaminen on itsessään maksutonta. On kuitenkin muistettava, että liittymän lisäpalvelut, kuten vastaajapalvelu, eivät siirry mukana liittymää vaihdettaessa. Niistä on maksettava erikseen.

Uudistuksen jälkeen soittajan matkapuhelinumerosta ei enää voi päätellä tämän käyttämää operaattoria. Siksi myös puhelun hinnan arvioiminen matkapuhelinnumeron perusteella on mahdotonta.

Ongelma on ratkaistu perustamalla maksuton palvelunumero, josta voi tiedustella kunkin numeron operaattoria. Lisäksi jotkut operaattorit tarjoavat jo nyt liittymiä, joissa puhelut kaikkiin liittymiin ovat samanhintaisia.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 15.07.2003)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme