Mainos
Mainos

Matkapuhelinten terveysvaikutustutkimukselle lisärahaa

Kuopion yliopiston koordinoima matkapuhelinten mahdollisia terveysvaikutuksia selvittävä tutkimus jatkuu vuoteen 2007 Teknologian kehittämiskeskus Tekesin myönnettyä siihen lisää rahoitusta. Kolme vuotta kestävän tutkimuksen talousarvio on noin 1,5 miljoonaa euroa.

Tutkimuksessa ovat mukana myös Helsingin ja Turun yliopistot, Säteilyturvakeskus, Tampereen teknillinen yliopisto, Työterveyslaitos ja VTT tietotekniikka. Tekes on hankkeen päärahoittaja.

Suomalaiset yliopistot ja tutkimuslaitokset ovat toteuttaneet 1990-luvun puolivälistä lähtien kolme tutkimusta radiotaajuisten sähkömagneettisten kenttien terveysvaikutuksista. Tutkimuksissa ei havaittu sähkömagneettisten kenttien vaikutuksia hermostoon, syövän kehittymiseen tai yliherkkyysoireisiin.

Kuopion yliopistosta kerrotaan, että edelleen on selvittämättä monia langattoman viestinnän radiotaajuisiin kenttiin liittyviä kysymyksiä. Yliopiston hallinnoiman tutkimuksen tavoitteena on muun muassa tutkia radiotaajuuskenttien akuutteja ja kroonisia vaikutuksia hermostoon ja aistielimiin. Lisäksi tutkitaan radiotaajuuskenttien vaikutuksia lapsiin ja nuoriin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme