Mainos
Mainos

Matkapuhelumarkkinoiden kilpailu kiristyy

Kilpailu matkapuheluiden markkinoilla kiristyy. Kaksi palveluoperaattoria on aloittamassa toimintaansa ja kumpikin lupaa vähintään 20 prosenttia halvemmat hinnat kuin kilpailijoilla.

Matkapuhelinmarkkinoita hämmentävät uudet operaattorit ponnistavat kiinteiden linjojen palveluista. Nyt ne turvautuvat kahden suuren matkaverkkoihin.

Globetel käyttää Soneran verkkoa ja Cubio Radiolinjan Origoa. Molemmat aikovat käyttää hinta-asetta. - Markkinat tänään ovat sellaiset, että hinta on varmasti tärkein tekijä. Toisaalta katsomme, että Cubio on erikoistunut asiakasrajapintaan eli myyntiin, markkinointiin ja asiakapalveluun, toimitusjohtaja Ben Mellin Cubio Communications kertoo.

Tulokas tähtää myyntinsä ensi alkuun muutaman kymmenen tuhannen asiakkaan joukkoon. Markkinaosuustavoite viiden vuoden päästä on kohtuullinen. - Jos pääsemme 5 prosenttiin olemme tyytyväisiä, Mellin arvioi.

Cubio ostaa Radiolinjalta verkon lisäksi kokonaisen avaimet käteen -palvelupaketin. Radiolinja Origo aikoo olla houkutteleva vaihtoehto myös muille markkinoille pyrkiville uusille toimijoille.

- Kyllä tällä hetkellä kiinnostusta on Suomen markkinoita kohtaan, varmaan osittain tämän numeroiden siirrettävyyden johdosta, toimitusjohtaja Ari Asikainen Radiolinja Origosta kertoo.

Markkinoiden kasvu ei Suomessa tyrehdy ihmisten puhehaluihin. Koneiden välinen mobiilidata on jo etenemässä reippaasti.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme