Mainos
Mainos

Matkaviestintä keskittyy suuriin yksiköihin

Matkaviestintäalan yritykset keskittyvät tulevaisuudessa nykyistä suuremmiksi yksiköiksi, ja valtakunnallisia verkkoja saattaa jäädä jäljelle vain kaksi, arvioidaan alan tulevaisuutta ennakoivassa tutkimuksessa.

Liikenne- ja viestintäministeriön teettämän tutkimuksen mukaan yhdistymistä tapahtuu joko Suomen sisällä tai kansainvälisesti. Todennäköistä on, että alan yritysten omistusta siirtyy yhä enemmän ulkomaille.

-Nykyinen kolmen verkon malli tuskin kestää, jos hintakilpailu jatkuu nykyisellään, ministeriön maanantaisessa tiedotteessa arvioidaan.

Matkaviestinverkkojen osalta vaihtoehtoja on tutkimuksen mukaan kolme: Jos hintojen lasku tasaantuu ja ns. lisäarvopalvelujen kulutus kasvaa, valtakunnallisia verkkoja saattaa tulevaisuudessakin olla kolme. Jos hinnat kuitenkin edelleen laskevat, yksi verkoista saattaa keskittyä vain peruspalveluihin, tai sitten jäljelle jää kaksi valtakunnallista verkkoa ja joukko paikallisia, erikoistuneita verkkoja.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme