Mainos
Mainos

Mediaa syytetään rasismista Etelä-Afrikassa

Etelä-Afrikan ihmisoikeuskomissio syyttää maan valkoisten omistuksessa olevia tiedotusvälineitä rasismista ja kehottaa alaa etsimään uusia keinoja ennakkoluulojen poistamiseksi.

Etelä-Afrikan ihmisoikeuskomission mukaan sen kaksi vuotta kestäneiden tutkimusten tulokset osoittavat, että tiedotusvälineet heijastavat rasistisia ennakkoluuloja.

-Tiedotusvälineet on rasistinen instituutio, oli se siitä tietoinen tai ei, ja se toimii kaavoihin kangistuneilla tavoilla, komission johtaja Barney Pityana sanoi tutkimusraportin julkistamisen jälkeen. Vuosikymmen apartheidista luopumisen jälkeen yhä suurin osa Etelä-Afrikan tiedotusvälineistä on valkoisten hallussa ja julkaisut tuovat ilmi miltei yksinomaan valkoisen kaupunkilaisväestön tunteita.

Pityanan mukaan maassa vallitseva rasismi on rakenteellista ja institutionalisoitunutta ja tiedotusvälineet ovat osa sitä.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme