Mainos
Mainos

Median ja demokratian suhteesta raportti

Meditutkimuksen päivillä julkaistu, median ja demokratian suhdetta tutkaileva raportti pyrkii herättämään keskustelua muun muassa median ja politiikan suhteesta.

Julkisen politiikan tila mediassa on kaventunut viime vuosina. Tämä käy ilmi tänään julkaistusta raportista Media ja demokratia Suomessa - Kriittinen näkökulma. Raportti pyrkii herättelemään keskustelua median ja politiikan sekä median ja kansalaisten välisistä suhteista.

Selvityksen on teettänyt hallituksen kansalaisvaikuttamisen politiikkaohjelma ja se julkaistiin Mediatutkimuksen päivillä Helsingissä. Ohjelmajohtaja Seppo Niemelä toivoo teoksen herättävän viestintäpoliittista keskustelua.

Raportista käy ilmi myös, että kansalaisten odotukset kohdistuvat nykyisin politiikan sijasta lisääntyvästi markkinoille. Tämä kehitys on ohjannut myös median toimintaa kaupalliseen suuntaan.

Suomalaista mediatodellisuutta verrataan selvityksessä ihanteeseen, jonka mukaan kansalaisilla on demokratiassa viestinnällisiä oikeuksia, kuten oikeus saada tietoa monipuolisesti sekä ilmaista itseään. Kirjoittajat ehdottavat myös käytännön toimenpiteitä suomalaisen mediajärjestelmän uudistamiseksi ja kehittämiseksi.

Selvityksen tekijät ovat Hannu Nieminen, Minna Aslama ja Mervi Pantti Helsingin yliopiston Viestinnän tutkimuskeskuksesta.

(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme