Mainos
Mainos

Meneekö tämä video jo eläinrääkkäyksen puolelle? Torakkaan kytketään mikropiiri

Nimimerkki bravoechonovember1 esittelee instructables–sivustolla projektiaan, joka on herättänyt kritiikkiä verkossa.

Käyttäjä kertoo kytkeneensä ”leikkauksella” torakkaan kiinni Arduino-mikro-ohjaimen, jolla hän pystyy kontrolloimaan torakan liikkumista.

-Koodasin, testasin, koodasin uudestaan ja testasin uudestaan. Vihdoin keksin, miten asiat pitäisi tehdä ja sain väliaikaisesti torakan liikkumaan haluamallani tavalla, projektin tekijä kertoo.

Torakan liikkeiden ohjaus perustuu siihen, että se suunnistaa turntosarviensa avustamana. Katkaistuja tuntosarvia voidaan stimuloida kiinnittämällä niihin pienet metallilangat, jotka antavat impulsseja mikro-ohjaimelta. 

-Torakka  saadaan luulemaan, että sen edessä on seinä, vaikka näin ei olisikaan. Tällöin se kääntyy toiseen suuntaan, tekijä kertoo.
bravoechonovember1 toteaa, että jonkin ajan kuluttua torakka kuitenkin alkaa jättää laitteen antamat impulssit huomiotta. 

Hän toteaa, että projektissa on kyse samantyyppisestä asiasta kuin kuuloimplantin asennus.

-Torakat voivat kasvattaa menettämänsä tuntosarvet ja jäsenet uudelleen. Kaikki mitä tein voidaan perua ja peruttiinkin kokeilun jälkeen, tekijä perustelee.

Torakat olivat tekijän mukaan ”leikkauksen” ajan nukutettuina. Nukutus tehtiin pitämällä torakkaa jäävedessä, kunnes se ei liikkkunut.

Kommenteissa projektia luonnehditaan tietyllä tapaa hienoksi, mutta samalla myös vääräksi. Teknologiasivusto Engadget toteaa, että kokeilu herättää epämiellyttävän tunteen.

Mennäänkö kyseisessä kokeilussa jo eläinrääkkäyksen puolelle? Voit kommentoida asiaa alapuolella olevassa kommenttiosiossa.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme