Mainos
Mainos

Microsoft lupasi tuotteiden tietoja kilpailijoiden käyttöön

Ohjelmistojätti Microsoft on luvannut julkistaa useiden keskeisten tuotteidensa teknisiä tietoja, jotta kilpailijat voivat kehittää niihin yhteensopivia tuotteita. Listalla ovat muun muassa Microsoft Vista, Windows Server 2008 ja Office 2007 sekä niistä myöhemmin kehitettävät uudet versiot.

Ratkaisun taustalla ovat EU:n yhtiölle määräävän markkina-aseman käytöstä mätkäisemät satojen miljoonien eurojen sakot, jotka EY:n tuomioistuin vahvisti syyskuussa. Microsoft on luvannut myöntyä vaatimukseen, että sen on annettava muille ohjelmistoyhtiöille tietoja Windows-käyttöjärjestelmästä.

EU:n komissio suhtautui Microsoftin torstaiseen ilmoitukseen varauksellisesti ja ilmoitti pyrkivänsä itse varmistamaan, pitävätkö lupaukset kutinsa. Yhtiö on antanut vastaavia lausuntoja ainakin neljä kertaa aiemmin, komissio huomautti tiedotteessaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme