Mainos
Mainos

Microsoft sulkee chat-palveluja

Microsoft sulkee internetin keskusteluryhmiä, sillä valvomattomat chatit eivät ole enää turvallisia

.

Ohjelmistojätti Microsoft on ilmoittanut sulkevansa 14. lokakuuta alkaen yhtiön internetissä ylläpitämät keskusteluryhmät eli chatit 28 maassa.

Päätöstä yhtiö perustelee sillä, että muun muassa roskapostin levittäjät ja pedofiilit ovat vallanneet keskusteluryhmiä. Yhtiön päätös koskee valvomattomia chat-ryhmiä Euroopassa, Lähi-idässä, Afrikassa, Aasiassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

-Paljas totuus on, että vapaa ja valvomaton chat ei ole enää turvallinen, sanoo Microsoft MSN:n Euroopan-johtaja Geoff Sutton.

Pohjois-Amerikkaan ja Japaniin Micorsoft aikoo perustaa uuden chat-palvelun, joka on tarkoitettu vain tilaajille. Keskustelua ei valvota, mutta sisältöjen arvioidaan siistiytyvän, koska osanottajien laskutustiedot ja nimet ovat Microsoftin tiedossa.

Muualla tietoverkon käyttäjät voivat turvautua Micorsoftin Messenger-pikaviestipalveluun, jota ei pidetä niin vaarallisena kuin avoimia keskusteluryhmiä. Micorsoftin päätös herätti tuoreeltaan sekä kiitosta että arvostelua.

Micorsoftin kilpailijat, kuten Yahoo ja AOL , eivät ainakaan toistaiseksi ole ilmoittaneet seuraavansa esimerkkiä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme