Mainos
Mainos

Microsoft-tuomari haluaa nopean käsittelyn

Microsoftin rangaistuksesta päättävä liittovaltion tuomari haluaa jutun käsittelyyn vauhtia.

Microsoft

Ohjelmistojätti todettiin maanantaina syylliseksi kartelli- ja kilpailulakien rikkomiseen, ja asiaa käsittelevä tuomari Thomas Penfeld Jackson on luvannut, että hän päättää rangaistuksesta kahden kuukauden sisällä.

Tuomari on myös sanonut, että hän saattaa siirtää jutun suoraan Yhdysvaltain korkeimpaan oikeuteen nopeuttaakseen jutun vetoomusvaihetta. Microsoft-jupakka saattaakin parhaassa tapauksessa olla päätöksessä jo vuoden loppuun mennessä.

Tuomari Jackson on pyytänyt "parhaat ja lopulliset tarjoukset" jutun osapuolilta. Hän haluaa tietä, mihin Microsoftin ja syyttäjien neuvoteluissa viikonloppuna päädyttiin ja mihin sopuyritykset kariutuivat.

Tuomari kuulee myös Microsoftia, oikeusministeriötä ja jutussa mukana olevien 19 osavaltion edustajia, kun hän miettii rangaistusta. Microsoftin rangaistus saattaa vaihdella yhtiön pilkkomisesta jättisakkoihin, tai yhtiö saatetaan myös velvoittaa toimintatapojen muutokseen.
(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme