Mainos
Mainos

Microsoft varoittaa tietoturvariskistä

Tietoturvariski koskee Microsoftin uusimpia versioita. Onnistuneen hyökkäyksen jälkeen hakkeri voi tehdä koneella samoja asioita kuin varsinainen käyttäjä.

Ohjelmistoyhtiö Microsoft varoittaa uusimpien käyttöjärjestelmiensä "merkityksellisestä" viasta. Vika mahdollistaa sen, että hakkerit voivat kaapata tietokoneen käyttöönsä houkuttelemalla käyttäjät tietylle Internet-sivulle ja klikkaamaan linkkiä.

Tietoturvariski koskee Microsoftin uusimpia versioita, myös Windows XP:tä ja Windows Server 2003:a. Vika ei mahdollista virusten automaattista massalevitystä kuten äskettäin ympäri maailmaa levinnyt Sasser-mato, mutta onnistuneen hyökkäyksen jälkeen hakkeri voi tehdä koneella samoja asioita kuin varsinainen käyttäjä.

Microsoft ilmoitti viasta kuukausittaisessa tietoturvayhteenvedossaan ja arvioi sen toiseksi vakavimpaan luokkaan yhtiön neliportaisella tietoturvariskiasteikolla. Virustorjuntayhtiö Symantec kutsui vikaa riskiltään korkeaksi. Network Associatesin edustajan mukaan vika ei ole suuri riski, mutta se ehdottaa silti käyttäjiä hakemaan tietoturvapäivityksen Microsoftin sivuilta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme