Mainos
Mainos

Microsoftilta odotettu tulos

Ohjelmistojätti Microsoftin julkaisema osavuosikatsaus ei yllättänyt markkinoita. Yhtiön nettovoitto oli lähes sama kuin vuotta aiemmin eli 2, 62 miljardia dollaria. Yhtiön toisen vuosineljänneksen tulosta varjosti joulukuussa annettu tulosvaroitus.

Microsoftin päämaja Yhdysvalloissa

Microsoftin tulos kasvoi toisella vuosineljänneksellä lähes kahdeksan prosenttia edellisvuodesta. Yhtiö oli kuitenkin joulukuussa varoittanut markkinoita siitä, että sen toisen vuosineljänneksen tulos jää alle odotusten. Samoin koko kesäkuussa päättyvästä budjettivuodesta ennakoitiin takkuista. Kyseessä oli yhtiön ensimmäinen tulosvaroitus kymmeneen vuoteen.

Microsoftin tulosta on haitannut heikentynyt tietokonekauppa. Yhtiön tuloista kaksi kolmannesta tulee PC-ohjelmistojen myynnistä. Microsoftin Windows-käyttöjärjestelmä on noin 90 prosentissa maailman tietokoneista.

(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme