Mainos
Mainos

Mikä ihmeen pilvipalvelu?

Yhä useammalla työpaikalla – ja kotonakin – on siirrytty tietoisesti tai tiedostamatta käyttämään pilvipalveluita – mutta mitä ne ovat?

Pilvipalvelulla tarkoitetaan Internet-palveluita, joihin voi tallettaa esimerkiksi valokuvia, musiikkia, tiedostoja ja videoita. Pilvipalvelun etu on, että siihen tallennettuihin tiedostoihin pääsee käsiksi millä tahansa internet-yhteydellä varustetulla laitteella, kuten tietokoneella, puhelimella ja televisiolla.

Pilvipalvelun toimintaa on helppo havainnollistaa sähköpostin avulla. Aiemmin työsähköpostiin pääsi usein vain omalta työkoneelta. Sen sijaan omaa henkilökohtaista sähköpostia pääsi käyttämään miltä tahansa koneelta tai laitteelta, sillä yleisimmät sähköpostiohjelmat toimivat keskitetyn palvelimen kautta. Tätä kutsutaan pilvipalvelimeksi. Työsähköposti toimi sen sijaan vain yrityksen tiloissa olevan palvelimen kautta.

Pilven muita etuja ovat esimerkiksi palvelun tavoitettavuus paikasta riippumatta, tiedon siirron nopeus ja jatkuva varmuuskopiointi. Myös tiedostojen jako muiden ihmisten kanssa onnistuu helposti pilven kautta.

Suosittuja pilvipalveluita ovat esimerkiksi Microsoftin OneDrive, Applen iCloud, Google Drive ja Dropbox.

 

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot