Mainos
Mainos

Milloin olet viimeksi tehnyt tämän reitittimellesi? Pidentää laitteen käyttöikää ja säästää rahaa

Joskus reititin saattaa ylikuumentua siksi, että laitteen tuuletusaukkoihin on jäänyt pölyä. Ongelman voi korjata paineilmatölkin ja pumpulipuikon avulla, kertoo Cnet.

Ovatko kotisi sähkölaitteet kunnossa? Katso yllä oleva video!

Lämpörasitus voi kuluttaa reitittimen loppuun. Kun laite paahtaa täysillä, voi kuumuus vahingoittaa sen sisällä olevia johtoja ja komponentteja. Tätä varten reitittimessä on tuuletusaukkoja, jotta laite pääsisi jäähtymään. 

Aukoista ei kuitenkaan ole apua jäähdytyksessä, jos pöly on tukkinut ne. Silloin vaarana on laitteen ylikuumentuminen. Laitteen elinikää voikin pidentää tehokkaalla ja oikein tehdyllä siivouksella. Samalla rahaa säästyy, kun ostoksille ei tarvitse suunnata yhtä usein.

Avuksi paineilma ja pumpulipuikko

Helpoin tapa siivota reititin on irrottaa se piuhoista ja laittaa kyljelleen. Sen jälkeen venttiilit voi puhaltaa puhtaaksi paineilmatölkillä.

Jos kojeeseen kuitenkin jää pölyä, voi avuksi ottaa vanupuikon. Älä kuitenkaan töki puikolla tuuletusaukkoja, sillä siten pöly työntyy vain sisemmälle laitteeseen. 

Siivoamista inhoaville voidaan kertoa lohdutukseksi, että yleensä reititin pitää putsata vain kerran kuukaudessa. Jo sattuu omistamaan lemmikin, josta lähtee paljon karvaa, joutuu siivoushommiin todennäköisesti useammin.

Lähde: Cnet

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme