Mainos
Mainos

Ministeriöt eri linjoilla laajakaistayhteyksistä

Opetusministeriö haluaa valtion tukea laajakaistayhteyksien rakentamiseen syrjäseuduille, jotta koulut pystyisivät kehittämään opetustaan. Ilman nopeita Internet-yhteyksiä etenkin pienten lukioiden on vaikea kilpailla suurten kanssa.

Esimerkiksi etäopetus olisi yksi keino opiskelun monipuolistamiseen. Liikenne- ja viestintäministeriö puolestaan ei ole halunnut puuttua julkisella tuella markkinoiden toimintaan verkkoyhteyksien rakentamisessa.

Opetusministeriö arvioi, ettei markkinavoimia kuitenkaan kiinnosta laajakaistayhteyksien rakentaminen sinne, missä niitä kipeimmin kaivataan.

-Liikenne- ja viestintäministeriö ja opetusministeriö ovat tästä eri mieltä. Meidän käsityksemme mukaan tarvitaan politiikan muutosta niin, että julkinen valta tulisi jollakin tavalla mukaan, sanoi ylijohtaja Arvo Jäppinen opetusministeriöstä tänään ministeriön järjestämässä toimittajatapaamisessa Helsingissä. -Markkinavoimat eivät koskaan tarjoa laajakaistayhteyksiä syrjäisille lukioille. Jonkun se pitää maksaa, eikä maksajaa ole löytynyt, Jäppinen totesi.

(STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme