Mainos
Mainos

Mitä Elop nyt aikoo? Nokia myi satoja tärkeitä patentteja

Nokia on myynyt yli 450 tärkeätä patenttiaan Sisvel International -yhtiölle. Sisvel International on nimenomaan patenttioikeuksien haalintaan erikoistunut yhtiö. Valtaosan myydyistä patenteista kerrotaan olevan olennaisia langattomille tekniikoille.

Myytyjen patenttien ja patenttisovellusten kerrotaan kattavan useita erilaisia mobiililaitteita ja -palveluita.

Sisvel International kertoo verkkosivuillaan, että se on hankkinut Nokialta 47 patenttiperhettä, jotka koostuvat yli 450 patentista. Yli 350 patentin kerrotaan olevan olennaisia toisen, kolmannen ja neljännen sukupolven langattomissa standardeissa. Näihin lukeutuu täten niin GSM, UMTS/WCDMA kuin LTE-tekniikoitakin.

Hankinnassa Nokialle jää kuitenkin lisenssit patentteihin.

IntoMobile-sivustolla ihmetellään Nokian toimia ja kysytään mitä yhtiön johtajan, Stephen Elopin mielessä oikein liikkuu.

- Miksi ihmeessä Nokia myy patentteja, jotka ovat perustavanlaatuisen tärkeitä nykypäivän langattomissa tekniikoissa, päivitellään sivustolla.

Nokian kerrotaan saaneen patenttimaksuina 640 miljoonaa dollaria pelkästään vuoden 2010 toisella ja kolmannella vuosineljänneksellä. IntoMobilessa arvioidaankin, että Nokian on täytynyt saada Sisvel-kaupassa "huikea summa rahaa".

- Onko lyhyen aikavälin rahallinen tuotto kuitenkaan sen arvoista? Mitä Elop oikein suunnittelee, pohditaan sivuilla.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme