Mainos
Mainos

Mitä kamera näkee kulkiessaan lentokentän läpivalaisulaitteen läpi?

Lentokenttien läpivalaisulaitteet paljastavat nopeasti ja tehokkaasti, mitä matkustajien laukuista löytyy. Jotkut matkustajat ovat varmasti mietiskelleet, mitä laitteen uumenissa oikein tapahtuu.

Laite suuntaa säteilyä sen kautta kulkeviin esineisiin ja tunnistaa alueita, jotka eivät päästä säteilyä läpi. Näin turvatarkastuksen työntekijät pääsevät näkemään käytännössä kaiken, mitä matkalaukkuihin on pakattu.

Technology.org-sivustolla todetaan, että mikäli ihminen kulkisi läpivalaisulaitteen läpi, niin hän ei näkisi mitään, joskin hän saisi epäterveellisen säteilyannoksen.

Kamerassa oleva sensori kuitenkin havaitsee jotakin, sillä se reagoi vahvaan säteilyyn. Kameran kuvaamalla videolla näkyy säteilyn aiheuttamaa kipinöintiä.

Ulkopuolelta tarkasteltuna läpivalaisulaite on kuitenkin varsin vaaraton. Laitteesta lähtevä säteily on olematonta aivan sen vierelläkin.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme