Mainos
Mainos

Monikielinen domain-palvelu avattiin Hongkongissa

Yhdysvaltalainen Internet-yhtiö yhdistää voimansa australialaisen liikekumppaninsa kanssa tarjotakseen monikielisiä domain-nimiä. Palvelun perustivat i-DNS.net International sekä Melbourne IT:n yhteistyössä australialaisen Internet Names Worldwiden (INWW) avulla.

Aiemmin domain-nimiä ei ole voitu kirjoittaa muilla kuin latinalaisilla aakkosilla, mikä on ollut suuri ongelma muita kirjoitusmerkkejä käyttäville kielille. Yhtiöt suunnittelevat nyt palvelua yli 55 eri kielelle. Palvelu oli alunperin suunniteltu kiinan kielelle, mutta myös japanille, korealle, venäjälle, arabialle, thaille, tamilille ja heprealle löytyy omat kirjoitusmerkkinsä.

-Pian syntyy ensimmäinen todellakin kansainvälinen Internet-yhdyskunta, jossa kieli ei ole enää rajoite, sanoo INWW:n toimitusjohtaja Clive Flory.

Teknologia on yhteensopiva muiden Internet-selaimien sekä yleisen Domain Name Systemin (DNS) kanssa. -Uskomme palvelun lisäämään englantia puhumattomien ihmisten Internetin käyttöä jopa 70 prosentilla, Flory sanoo.

i-DNS.net International on johtava monikielisten teknologioiden tarjoaja, ja Melbourne IT on maailman toiseksi suurin domain-nimien rekisteröijä.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme