Mainos
Mainos

MOT-ohjelman insestijakson syytteet kaatuivat

Poikiensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu mies esiintyi MOT-ohjelmassa kasvoillaan ja etunimellään. Syyttäjän mielestä miehen esiintyminen paljasti rikoksen uhrien henkilöllisyyden. Hovioikeudessa syytteet kumottiin.

Yleisradion MOT-ohjelman saamat syytteet on hylätty Helsingin hovioikeudessa. Ohjelman insestijaksossa haastateltiin miestä, joka oli tuomittu poikiensa seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän esiintyi kasvoillaan ja etunimellään.

Helsingin johtava kihlakunnansyyttäjä Heikki Poukka katsoi, että omilla kasvoilla esiintyminen paljasti rikoksen uhrien henkilöllisyyden.

Helsingin käräjäoikeus oli tuominnut ohjelmassa esiintyneen miehen, ohjelman toimittajan Matti Virtasen ja hänen esimiehensä Ismo Silvon sakkoihin yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä.

Hovissa syytteet menivät nurin. Hovioikeuden mielestä jutussa jäi näyttämättä se, että edes lähipiiri olisi tunnistanut poikia ohjelman perusteella. Hovioikeus ei ollut syytteiden hylkäämisestä yksimielinen, vaan ratkaisu syntyi äänestyksen jälkeen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme