Mainos
Mainos

Motorola kehittänyt uuden virtalähteen

Amerikkalainen teknologiayhtiö Motorola sanoo kehittäneensä "vallankumouksellisen" virtalähteen, joka tulevaisuudessa korvaa perinteiset paristot, kertoo Kauppalehti Online.
- Uusien polttoainevirtalähteiden energiatiheys on kymmenkertainen tavanomaisiin ladattaviin paristoihin verrattuna. Ne ovat selvästi nykyisiä paristoja kevyempiä ja ne maksavat vähemmän, Motorola ilmoittaa tiedotteessaan.

Motorola uskoo, että uusi virtalähde (fuel cell) korvaa matkapuhelimissa, laptopeissa, kameroissa ja elektroniikkapeleissä nykyisin käytetyt akut. Jos näin käy, sillä on hyödynnettävinään miljardimarkkinat.

Uusien virtalähteiden käyttövoima on puualkoholi, nestemäinen metanoli. Uudet akut ovat vain pari milliä paksuja ja vain neliötuuman kokoisia.

- Esimerkiksi matkapuhelinta voi virtalähteen avulla käyttää yli kuukauden. Latureja ja muuntajia ei enää tarvita, Motorola sanoo Kauppalehti Onlinen mukaan.

Polttoainevirtalähde muuntaa kemiallisen energian sähköenergiaksi. Sen perusidea kehitettiin jo vuonna 1839, mutta vasta NASA:n avaruuslennot 1960-luvulla tuottivat joukon käytännön sovelluksia.
(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme