Mainos
Mainos

Mullistaako kvanttitietokone maailman laskentatehollaan? "Tekee mahdottomasta mahdollista"

Kvanttitietokone on vielä suunnittelun asteella, mutta se voi valmistuessaan mullistaa maailman laskentatehollaan.

Aalto-yliopiston Dosentti Mikko Möttösen työryhmä on saanut lähes miljoonan euron rahoituksen kvanttitietokoneen rakentamiseen. Työryhmä aloittaa skaalautuvan kvanttitietokoneen kehittämisen Suomessa.

Kvanttitietokoneen on tarkoitus ratkaista käytännön ongelmia nopeasti. Vastaavaa konetta ei ole rakentanut vielä kukaan.

– Kvanttitietokoneesta on olemassa erilaisia prototyyppejä, mutta työ on maailmalla edelleen kehitysasteella. Kvanttitietokone tekee mahdottomasta mahdollista. Kvanttitietokone voi nimittäin ketterästi ratkaista äärimmäisen vaikeita ongelmia, joiden ratkaisu veisi tavallisilta koneilta yli miljardi vuotta, Möttönen sanoo Aalto-yliopiston tiedotteessa.

Apua lääkkeiden valmistukseen

Kvanttitietokoneen on tarkoitus käyttää laskennassa hyväkseen kvanttimekaniikkaa. Koneella pystyisi muun muassa mallintamaan aivan uudella tavalla kemiallisia yhdisteitä ja reaktioita, kuten lääkeaineita ja lannoitteita.

– Jos kemiallista reaktiota osattaisiin simuloida tarkasti tietokoneella, jokaista vaihtoehtoa ei tarvitsisi aina käydä läpi laboratoriossa, Möttönen kertoo.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme