Mainos
Mainos

Musiikin äänittäminen Internetistä huolettaa levyteollisuutta

Internetin kautta leviävä musiikki kuohuttaa tunteita ääniteteollisuudessa. Kuluttajien pelätään nimittäin hankkivan musiikkinsa yhä enemmän tietoverkon kautta ilmaiseksi. Yhdysvaltalainen oikeusistuin päätti eilen, että kappaleiden äänittäminen verkosta yksityiskäyttöön on laillista.

Kalifornialainen oikeusistuin päätti eilen, että äänittäminen Internetistä yksityistarkoituksiin on laillista, musiikin levittäminen sen sijaan ei. Levyteollisuus oli haastanut mp3-laitteen valmistajat oikeuteen tekijänoikeuksien rikkomisesta. Laitteen yleistymisen pelätään lisäävän verkkopiratismia ja aiheuttavan ison loven levyteollisuuden kassaan. Ääniteteollisuus haluaisi selvät pelisäännöt; yksityisestäkin käytöstä pitäisi maksaa tekijänoikeusmaksuja. Tanskassa on esimerkiksi menty pidemmälle. Siellä on todettu, että digitaalinen kopiointi yksityiseen käyttöön edellyttää oikeudenhaltijan lupaa. Maksat siis siitä, että haluat kuunnella tai katsella jotakin. Laista ja rajoituksista huolimatta verkkopiratismin valvonta on kovin vaikeaa, sillä tietoverkon markkinat ovat maailmanlaajuiset.
(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme