Mainos
Mainos

Muslimien vanhoja käsikirjoituksia verkossa

Al Azhar, Egyptin tuhat vuotta vanha islamin opin keskus, suunnittelee julkaisevansa 44 000 käsikirjoituksen kokoelmansa kokonaisuudessaan Internetissä. Maailman suurin käsikirjoituskokoelma ei ole ollut aiemmin yleisesti saatavilla. Verkkosivun julkistamispäivä ei ole vielä tiedossa.

Kokoelma sisältää vanhoja islaminperinteen teoksia, oikeustiedettä ja muslimien pyhän kirjan Koraanin tulkintoja. 9 000 käsikirjoituksesta on olemassa vain yksi kopio, jota ei koskaan aiemmin ole julkaistu. Projekti rahoitetaan Dubain emiirin Sheikh Maktum bin Rashedin viiden miljoonan dollarin apurahalla.

Al Azharin kuuluisa moskeija saatiin valmiiksi 972 jKr. Al Azhar tarkoittaa "kukoistavinta ja loistavinta". Nimen paikalle on antanut profeetta Muhammedin tytär Fatima al-Zahraa. Yliopistollinen koulutus aloitettiin Al Azharissa vuonna 975.
(MTV3)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme