Mainos
Mainos

Muusikoiden vetoomus tekijänoikeuksista eduskuntaan

Lähes 600:n vetoomuksen allekirjoittaneen muusikon joukossa ovat muun muassa Lasse Kurki, Einojuhani Rautavaara ja Maija Villkumaa.

Lähes kuusisataa suomalaista musiikintekijää ja muusikkoa on allekirjoittanut vetoomuksen tekijänoikeuksien puolesta. Vetoomus luovutettiin aamulla eduskunnassa sivistysvaliokunnan puheenjohtajalle Kaarina Drombergille ja varapuheenjohtaja Säde Tahvanaiselle. Tekijänoikeuksia koskeva lakiesitys on parhaillaan sivistysvaliokunnan käsiteltävänä.

- Hallitus on tehnyt eduskunnalle esityksen, jossa tekijänoikeuslakiin tehdään tietoyhteiskunnan kehityksen mukaiset päivitykset. Esitys on monien kompromissien tulos. Viime aikoina on julkisuudessa näkyvästi hyökätty tekijöitä ja muusikoita vastaan ja vaadittu eduskuntaa heikentämään oikeuksiamme, vetoomuksessa sanotaan.

Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet muun muassa Kalevi Aho, Toni Edelmann, Lasse Kurki, Hannu Nurmio, Jim Pembroke, Einojuhani Rautavaara, Vexi Salmi, Maija Vilkkumaa ja Lauri Ylönen.

- Tekijänoikeus on selkärankamme. Tekijänoikeuskorvaukset ovat olennainen osa toimeentuloamme. Ne kertyvät pieninä palasina maailmalta, ja usein vasta vuosien päästä siitä, kun olemme teoksemme tehneet. Uutta musiikkia luodessamme meillä ei ole työnantajaa, joka maksaisi palkkaa. Musiikin esittäjiltä työsuhteinen työ on vähenemässä. Suuri osa meistä ei saa musiikista mitään muita tuloja kuin tekijänoikeuskorvauksia, vetoomuksessa todetaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme