Mainos
Mainos

Muuttoilmoitukset netin kautta yleistyneet

Muuttoilmoituksen voi tehdä internetissä sirullisella henkilökortilla, verkkopankkitunnuksilla tai Postin verkkopalvelutunnuksilla.

Internetin kautta tehtävien muuttoilmoitusten määrä on kasvanut nopeasti, kerrotaan Väestörekisterikeskuksesta. Kesä ja alkusyksy ovat vuoden vilkkainta muuttoaikaa.

Suomen Postin ja Väestörekisterikeskuksen yhteiset tilastot osoittavat, että jo 27 prosenttia kaikista heinäkuussa tehdyistä muuttoilmoituksista tehtiin internetin kautta. Viime vuoden heinäkuussa muuttoilmoituksen verkossa teki 20 prosenttia muuttajista.

Muuttoilmoituksen voi tehdä internetissä sirullisella henkilökortilla, verkkopankkitunnuksilla tai Postin verkkopalvelutunnuksilla osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi.

Muuttoilmoituksen voi tehdä myös puhelimitse tai paperilomakkeella. Muuttoilmoituksia tehdään Suomessa maistraatille vuosittain yli 600 000 ja Postille yli 800 000.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme