Mainos
Mainos

Näetkö ulkomaisilla nettisivuilla mainoksia Suomesta? Tästä se johtuu

Moni on törmännyt ulkomaisilla verkkosivuilla vieraillessaan mainoksiin tai uutiselta vaikuttaviin artikkeleihin, joissa mainitaan Suomi jollain tavalla. Sama verkkosivu näyttääkin aivan muulta toisessa maassa.

Ulkomaisilla verkkosivuilla vieraillessaan törmää toisinaan mainoksiin jossa luvataan, että kuka tahansa voi rikastua Suomessa tekemällä jotain, mitä ikinä mainoksessa mainostetaankaan.

Verkosta löytyy myös uutisen muotoon puettuja mainoksia, jossa esimerkiksi väitetään suomalaisten jonottaneen hankkimaan mainostettua palvelua tai tuotetta.

Tämänlaiset verkkosivut kuitenkin paikantavat netinkäyttäjien IP-osoitteen, joka kertoo verkkosivulle tai mainokselle käyttäjien sijainnin. Tällöin mainosteksti muuttuu vastaamaan kyseistä sijaintia siinä toivossa, että mainosta tai tilausnappia klikattaisiin.

Testasimme kohtalaisen tuntematonta tietoturvaohjelmistoa mainostavan sivuston, joka on täynnä tietotekniikkauutisilta vaikuttavia artikkeleita. Eräässä artikkelissa mainittiin, että Suomessa olisi viime jouluna jonotettu ostamaan tarjouksessa ollutta tietoturvaohjelmistoa.

Käytimme verkkopalvelua, jolla netinkäyttäjä voi piilottaa oikean sijaintinsa ja vaihtaa tilalle toisen. Sitten vierailimme samalla sivustolla uudelleen.

Olimme vaihtaneet sijainniksemme Saksan ja nyt artikkelissa kerrottiinkin, että samaa tietoturvaohjelmistoa olisi jonotettu Saksassa.

Hieman oudolta vaikuttavien mainosten viittaukset Suomeen ovat siis mainoskikkoja, joiden todenperäisyyden voi tarvittaessa tarkistaa itse.


***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme