Mainos
Mainos

Näin astronautti pukeutuu - avaruuden pukukoodi vaipoista kypärään

Astronauttien avaruuskävelyillä käyttämä avaruuspuku on tullut kaikille tutuksi television tieteisohjelmista ja elokuvista.

Mutta mitä kaikkea avaruuspuvun alta löytyy ja miten astronautti käytännössä pukeutuu työasuunsa? Tästä on ottanut selvää Tested.com-sivusto, joka perehtyi Yhdysvaltojen avaruushallinto Nasan käyttämän puvun anatomiaan.

Ensimmäinen mielenkiintoinen asia on, että avaruuspuku on tekniikaltaan vielä nykyäänkin kutakuinkin samanlainen kuin jo neljäkymmentä vuotta sitten.

Puvun pukeminen lähtee ihmisen perustarpeista: Astronautti joutuu työskentelemään puvun sisällä useita tunteja kerrallaan, joten mitä tapahtuu jos hätä yllättää? Ratkaisu on hyvinkin "epäteknologinen" - astronautin on käytettävä vaippoja.

Oheisella Tested.comin YouTube-videolla käydään läpi avaruuspuvun perustekniikkaa ja eri vaiheet asun pukemiseksi päälle.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme