Mainos
Mainos

Näin helppoa on varastaa henkilötietoja kadulla – tietoturvayhtiö testasi Barcelonan kujilla

Tietoturvatekniikkaan keskittyvä yhtiö Avast kertoi Mobile World -konferenssissa tietoturvatestistään, jossa se tutki, kuinka helppoa on varastaa ohikulkijoiden henkilötietoja kirkkaassa päivänpaisteessa. Tulokset olivat hälyttäviä.

Yhtiö sai paikannettua testissä pelkästään Barcelonasta yli 22 000 julkista ja yksityistä webbikameraa, jotka ovat käytännössä haavoittuvaisia kyberhyökkayksille.

Hakkerit voisivat siis kaapata kamerat käyttäjien tietämättä ja imuroida niistä livekuvaa internetiin. Kameroita löytyy älypuhelimien ja kadunkulmissa olevien valvontalaitteiden lisäksi esimerkiksi kannettavista tietokoneista ja vaikka vauvojen itkuhälyttimistä.

Lisäksi pelkästään Espanjassa miljoonat internetiin yhteydessä olevat älylaitteet, kuten kahvikoneet, automaattiovet, jääkaapit ja termostaatit ovat myös haavoittuvaisia rikollisille.

Käytännössä joku siis voisi etänä käynnistää kahvikoneesi, vaikka et ole kotona.

Älylaitteet keräävät myös paljon henkilökohtaista tietoa käyttäjästään, mikä voi aiheuttaa paljon haittaa, jos tieto joutuu vääriin käsiin.

Tietojen varastamisen ja laitteiden kontrolloimisen lisäksi hakkerit voivat muuttaa yksittäisiä laitteita boteikseen ja muodostaa niistä armeijan, jolla hyökätä tiettyjä sivustoja tai palvelimia vastaan. Saastuneet laitteet voivat saastuttaa edelleen lisää laitteita.

Testi paljastaa, että laitteiden kaappaaminen on kokonaisuudessaan melko yksinkertaista, kun IP-osoite on selvillä. Hakkerit murtavat myös salasanat helposti.

Ongelmat tulevat kasvamaan tulevaisuudessa sitä mukaan, mitä useampi laite on yhteydessä internetiin.

Tärkeimpiä suojautumiskeinoja ovat Avastin mukaan laitteiden ohjelmistojen jatkuva päivittäminen, sekä mahdollisimman vahvojen salasanojen valitseminen ja niiden säännöllinen vaihtaminen.

Lähde: Avast

***

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme