Mainos
Mainos

Näin saat tietää, onko joku kirjautunut salaa Facebook-tunnuksillasi – helppo vinkki pitää stalkkaajat loitolla

Epäiletkö, että joku on kirjautunut Facebook-tunnuksillasi salaa? 

Vaikka yhä useampi hallitsee jo omat tietoturva-asiansa, löytyy joukostamme edelleen heitä, jotka luottavat yksinkertaiseen, helposti arvattavaan salasanaan. Pahimmillaan sama salasana on käytössä useammilla tileillä, eikä sitä ole vaihdettu vuosiin.

Usein käytetyissä palveluissa saatetaan roikkua kirjautuneena koko ajan. Helpolla niksillä voi kuitenkin selvittää, kuka oikein hyödyntää tunnuksiasi sinun lisäksesi.

Mene Facebookin asetuksiin ja valitse Turvallisuus. Täältä voit tarkistaa, mistä kaikkialta tilillesi on kirjauduttu. Mikäli listalta löytyy laitteita, joita et tunnista tai joilta olet esimerkiksi unohtanut kirjautua ulos, voit kirjautua ulos asetusten kautta.

Listalta näkee myös IP-osoitteen, jolla tunnuksillasi on kirjauduttu, joten epäilyttävien laitteiden kohdalla voit selvittää, missä tarkalleen tunnuksiasi on käytetty mahdollisesti luvatta.

Facebookissa voi myös ottaa käyttöön ilmoitukset, jotka kertovat aina uusista kirjautumisista tunnuksillasi. Näin saat välittömästi tiedon, mikäli tunnuksiasi on yritetty käyttää luvattomasti.

 

Lähde: Mirror

***


Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme