Mainos
Mainos

Näkökulma konsolipelien väkivaltakeskusteluun: "Moni kritisoija ei ole edes pelannut"

K18-merkinnän saanut kohuttu GTA V -peli on jälleen nostanut esiin kysymyksen siitä, esiintyykö konsolipeleissä liikaa väkivaltaa ja seksiä.

Suomen peliyhdistys FIGMAn johtoryhmän jäsen Riku Olkkonen pohtii MTV3 Uutisten haastattelussa, että peleihin liittyvässä väkivaltakeskustelussa saatetaan joskus ylireagoida.

– Silloin, jos pelien väkivaltakeskustelua pidetään väkisin jatkuvasti esillä, niin saatetaan mennä jo ylireagoinnin puolelle, toteaa Olkkonen.

Hän pohtii, että asia on esillä osittain myös siksi, että moni pelien väkivallasta huolestunut ei ole käytännössä itse pelannut tietokonepelejä. Kyseessä on siis heille outo maailma.

Olkkonen muistuttaa, että tietokonepelit eivät suinkaan ole ainoa viihdeteollisuuden muoto, jossa esitetään väkivaltaa.

– Ja onhan pelien joukossa myös runsaasti sallituiksi luokiteltuja pelejä.

Olkkonen kertoo, että pelaajat ovat usein reilusti yli kolmekymppisiä, joten pelimaailmankin täytyy kyetä tarjoamaan aikuisille tarkoitettua sisältöä.

– Kysehän on viihteestä ja viihde menee myös sille alueelle, missä ei oikeasti eletä. Onhan se kiva pelata "Änäriä" (NHL) tai paahtaa Ferrarilla, mitä ei muuten tulisi tehtyä, kiteyttää Olkkonen.

Kommentoi

Uusimmat

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme